Sklenka vína Ti neublíží a plnou bečku nevypiješ !
ZDARMA doprava při objednávce nad 2499,-Kč
Kdo víno má a nepije , kdo hrozny má a nejí je , kdo ženu má a nelíbá , kdo zábavě se vyhýbá , na toho vemte bič a hůl . To není člověk , to je vůl ! Jan Werich
Úvod » Červená vína
Červené víno je vyrobené z modrých hroznů nakvášením na slupkách nebo jejich zpracováním ve speciálních tancích při zvýšené teplotě.
Pro nás milovníky vína jsou velmi potěšující zjištění, že zejména červené víno (samozřejmě v menším množství) má blahodárné účinky pro naše tělo. Nejen že obsahuje flavonoidy, které působí jako antioxidanty a pomáhají tělu odbourávat cholesterol, ale napomáhá i duševní a tělesné pohodě.
Červené víno je důležité k pití připravit. Víno otevřete alespoň hodinu před podáváním, starší ročníky je vhodné dekantovat a dát tak vínu větší prostor pro styk se vzduchem. Pro většinu červených vín je vhodná teplota 14 - 16°C. Vína s vyšším obsahem alkoholu je vhodnější podávat i při teplotě 13°C.
V červeném víně se může objevit vinný kámen, tento jev není vadou, ale znamením dobrého a kvalitního vína, kterému vinař věnoval tu nejlepší péči, protože to si každé víno zaslouží. Jestliže se chystáte víno rozlévat, nejjednodušším způsobem, jak odstranit vinný kámen z vína, je výše zmíněná dekantace.